ریتم آهنگ

هنر عکاسی

هنر عکاسی

هنر عکاسی «Art photography» 

برخی آن را به عنوان فن و یا حرفه نیز می شناسند یکی از لذت بخش ترین هنر ها به شمار می رود. در عصر کنونی که ما در آن زندگی می کنیم، کمتر کسی می تواند اداعا کند که در خانواده خود کسی تا به حال عکسی با دوربین های عکاسی (دوربین معمولی، دوربین حرفه ای، دوربین دیجیتال، دوربین تلفن همراه) نگرفته است. از همین رو می خواهیم شما را بیشتر با عکس برداری و این هنر آشنا کنیم. مطالب فراوانی در این مقاله آمده است که ما فقط شاخص ترین آن ها را در زیر نام می بریم :

بعد از خواندن تاریخچه عکس برداری، شما با تعریف عکاسی آشنا می شوید.

در ادامه اصول عکسبرداری از مطالبی است که توضیحات چند صفحه ای در مورد آن داده شده است.

سپس ظهور فیلم دوربین عکاسی در تاریکخانه مورد بررسی قرار گرفته شده است.

در آخر یک نتیجه گیری کلی از این مقاله نوشته شده است.

اگر علاقه مند به موضوع عکاسی می باشید، پیشنهاد می کنیم سری به مقاله کارآفرینی تاسیس آتلیه عکاسی بزنید.

آشنایی با هنر عکاسی

در دنیای پیشرفته امروز همراه با تحولات بسیار شگرف به وجود آمده در راه و روش زندگی انسان ها عکس و عکاسی به عنوان یکی از اجزای جدانشدنی زندگی روزمرۀ ما درآمده است و حتی با ظهور و پیشرفت دوربین های فیلمبرداری کوچک و خانوادگی و فیلم های ویدویی، عکس و عکاسی هنوز هم به عنوان یکی از علایق و دلبستگی های انسان به شمار می رود. لذا در این مقاله سعی می کنید تا شما را با ابعاد  گوناگون هنر عکاسی به صورت ساده آشنا سازیم. البته مطالبی که در اینجا مطرح خواهد شد بسیار مختصر بوده و فقط به عنوان پایه ای برای آشنایی شما خوانندگان محترم با هنر عکاسی است و کسانی که علاقه مند به این شاخه از هنر هستند باید با مطالعه و تلاش مستمر دانش و تجربه لازم را بدست آورده تا بتوانند ارائه کنندۀ عکس های با ارزش به جامعۀ هنری باشند.

تعریف هنر عکاسی

عکاسی در لغت ترجمه کلمه انگلیسی «فتوگرافی» به معنای ثبت کردن نور است. در حقیقت عکاسی چیزی نیست جز ثبت کردن و منجمد کردن تصویر و یا نور، بازتابی از دنیای خارج با استفاده از وسایل فیزیکی و شیمیایی و اخیراً هم وسایل دیجیتالی، پس یک عکاس ماهر باید به قوانین نور و تأثیرات و تغییرات آن تسلط کامل داشته باشد. در مورد اینکه عکاسی هنر است یا تکنیک علمی، همواره بین صاحبنظران و علاقه مندان آن بحث و اختلاف نظر وجود داشته است ولی می توان گفت که عکاسی هنری است که بر پایۀ استفاده و به کارگیری درست و مناسب از تکنیک های و ابزار عکاسی قرار گرفته است. لذا هر چه آگاهی و تسلط ما بر تکنیک و ابزار عکاسی بیشتر باشد بهتر می توان از آنها در جهت خلق یک عکس خوب بهره جست.

البته امروزه دوربین هایی ساخته می شود که تمامی تنظیمات لازم را به صورت اتوماتیک انجام می دهند و حتی شخصی که کوچکترین آگاهی در زمینه عکاسی نداشته باشد می تواند با آنها عکس هایی بگیرد که از لحاظ شفافیت و نور بی عیب باشد ولی هرگز نمی توان به چنین عکس هایی عنوان یک عکس خوب را داد. عکس خوب، عکسی است که علاوه بر وضوح و شفافیت از لحاظ هنری و یا اجتماعی نیز حرفی برای گفتن داشته باشد.

تاریخچۀ عکاسی

اثرات شیمیایی نور از گذشته های نسبتاً دور بر روی اجسام مختلف اعم از معدنی یا آلی شناخته شده بود و حتی در قرون اولیه معماری رومی به دیگران توصیه می کرد که تابلوهای نقاشی خود را رو به شمال بگذارند تا نور خورشید روی آنها نتابد و باعث تغییرات رنگ آنها نشود. نور روی بسیاری از مواد تأثیر می گذارد ولی این اثر روی املاح نقره سریعتر و قابل توجه است. در سال 1565 ارودیت فابریسوس از سیاه شدن جسمی در مقابل نور سخن می گوید. در سال 1737 هدلو که عضو فرهنگستان علوم پاریس بود مشاهده کرد که اگر روی یک کاغذ با قلمی که مرکب آن نیترات نقره است بنویسیم و آن را در مقابل نور قرار دهیم رنگ آن که قبلاً بی رنگ بود سیاه می شود. در سال 1780 شارل فیزیکدان فرانسوی توانست تصویر برگی را روی شیشه آغشته به املاح نقره، تحت تأثیر اشعه خورشید ثبت کند.

 

دانلود مقاله در مورد هنر عکاسی

اولین عکس تاریخ توسط یک افسر فرانسوی در سال 1822 گرفته شد. او به کمک یک اتاق تاریک که ابتدایی ترین شکل دوربین های امروزی است توانست تصویر طبیعت بیجان را روی مواد حساس ثبت کند. بعدها افراد دیگری این مدل را بهبود بخشیده و وارد بازار کردند. در این حالت سوژه می بایست برای مدت زمان زیادی به صورت بی حرکت و ثابت می ماند تا عکس او توسط دوربینی که با اصول اتاق تاریک کار می کرد ثبت گردد.

اتاق تاریک عبارت است از یک جعبه سیاه رنگ مکعبی شکل که فقط یک روی یک وجه آن سوراخ بسیار ریزی تعبیه شده است. تصویر در این حالت به صورت وارونه و بسیار کمرنگ است.

تاریخ استفاده از اتاق تاریک به حدود 300 سال قبل از میلاد می رسد که در آن موقع اولیه، نقشه بردار یونانی برای کارهای خود از آن استفاده می کرد. لئوناردو داوینچی نیز به طراحان توصیه می نمود که از این وسیله برای طراحی های خود استفاده کنند.

بعدهای دیگران این اتاقک را تکمیل کردند و با بزرگ تر کردن سوراخ آن و استفاده از یک عدسی شیشه ای تصویری با روشنایی و وضوح بیشتری به دست آورند.

البته ابعاد این دوربین های اولیه بسیار بزرگ بود. این سیر تکاملی همچنان طی شد تا دوربین هایی به مراتب کوچکتر و راحت تر ساخته شد.

دوربین های جدید امکانات بسیار زیادی را در اختیاری عکاسی قرار داده و بسیار سریع هستند. دوربین های اتوماتیک نور محیط را اندازه گیری کرده و تنظیمات لازمه را خود به خود انجام می دهند و کار عکاس را بسیار راحت می سارند. البته عکاسان حرفه ای همواره مایلند که خود تنظیمات دوربین را انجام داده و با توجه به شرایط محیطی حالت دلخواه خود را انتخاب نمایند.

امروزه دوربین های دیجیتالی نیز به بازار آمده که دیگر از فیلم عکاسی در آنها خبری نیست در این دوربین ها تصاویر روی حس کننده های نوری تعبیه شده و در دوربین تأثیر کرده و این حس کننده ها تصاویر را به اطلعات دیجیتالی (صفر و یک) تبدیل می کنند. اطلاعات دیجیتالی نیز در حافظه های مربوط ذخیره می گردند. برای چاپ این تصاویر از برنامه های رایانه ای و چاپگر ها استفاده می شود. همچنین دستگاه های مبدلی هم ساخته شده که این تصاویر دیجیتالی را روی کاعذهای عکس معمولی چاپ می کند. با تمام این پیشرفت ها دوربین های غیر دیجیتالی که از فیلم های عکاسی معمولی استفاده می کنند هنوز هم جایگاه ویژه خود را دارند.

“تمامی محتوا مندرج در سایت متعلق به رسانه ریتم آهنگ می باشد و هرگونه کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است.”